Diccionari d'aliments

Detergents ecològics, la neteja responsable de la llar

A més de no contaminar el medi ambient, els detergents ecològics són molt més respectuosos amb la roba i les diferents superfícies de la llar que els no ecològics. I, alhora, són molt eficaços. Detergents ecològics, la neteja responsable de la llar - Veritas Els detergents no ecològics contenen diferents ingredients químics entre els quals ho ha els agents netejadors juntament amb d’altres que en reforcen l’efecte (fosfats, carbonats, perbonats, enzims, escumants, colorants) i que majoritàriament són derivats del petroli. El seu impacte en el medi ambient és palès en rius i mars, i els efectes en la salut humana es comencen a conèixer cada vegada més arran de les anomenades malalties ambientals i de l’aparició, o empitjorament, d’al·lergies, dermatitis, asmes… En canvi, els detergents ecològics s’elaboren amb matèries primeres renovables i sostenibles, sense renunciar a l’eficàcia. Així, els tensioactius (que a causa de les seves propietats detergents i escumants són els principals responsables de l’efecte netejador) són derivats naturals, com el coco.

Detergents ecològics per a tota la casa

A Veritas pots trobar detergents en pols i líquids per a la roba, que a més de deixar una aroma molt agradable, cuiden i suavitzen les peces. El sabó líquid per a la roba de nadons i adults amb problemes dèrmics està recomanat per pediatres i dermatòlegs, i és adequat per rentar els bolquers de tela, ja que neteja en profunditat i elimina les olors. També trobaràs llevataques (a base de sabó potàssic, que elimina les taques difícils sense agredir els teixits) i blanquejants amb oxigen actiu (un potent blanquejador, desinfectant i desodoritzant). Igualment, tenim netejavidres, productes contra la calç, detergent en crema que no ratlla l’acer inoxidable, netejador desgreixador i gels per al vàter i el rentaplats.

Eficaços i sostenibles

Tots els nostres productes de neteja compleixen els requisits següents:
  • Biodegradables: gairebé no imàcten en l’entorn aquàtic i prevenen malalties ambientals desencadenades per l’exposició excessiva a agents químics.
  • Eficàcia a baixa temperatura: contribueixen a l’estalvi de recursos energètics i l’envàs inclou consells de dosatge i rentat per no malgastar energia i producte.
  • Envasos reciclables o reutilitzables: per exemple, l’ampolla amb ruixador es pot recarregar i fer servir fins a 20 vegades. A més, tenen el punt verd, ja que formen part del sistema Ecoembes per a la recollida i reciclatge d’envasos.