Ara a Veritas

Panela Veritas de la mà d’Oxfam Intermón

La panela Veritas forma part d’una gamma ecològica i de comerç just, desenvolupada juntament amb Oxfam Intermón, amb l’objectiu de millorar la vida de les famílies productores d’Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica.

Comerç just: emplafona Veritas, de la mà d'Intermón Oxfam

Quan tries Veritas, tries el món en què vols viure

La panela Veritas, subministrada per Oxfam Intermón, contribueix a millorar la vida de molts dels petits productors de la regió de Piura, al Perú. Les famílies estan agrupades en una cooperativa i treballen les seves terres per fomentar el desenvolupament de la comunitat.

Amb aquest producte de comerç just es garanteix que els productors reben una prima directa, condicions dignes, absència de mà d’obra infantil i no-discriminació.

Panela Veritas

La panela és el sucre pur que ha estat tractat per un procés de liofilització que preserva les vitamines i els minerals. Això significa que no desmineralitza, ja que els nutrients que l’acompanyen són els que necessita el cos per metabolitzar la sacarosa.

Panela de 500 gr
Panela de 1 kg

La panela Veritas s’obté a partir de la canya de sucre conreada de manera ecològica i tradicional, que garanteix una qualitat i un sabor òptims del producte.

Una vegada collida, la canya de sucre es transporta a un centre de procés –propietat dels socis de la cooperativa–, on s’esprem la canya i se n’extreu el suc amb una màquina que al Perú anomenen trapiche.

El suc es passa per un decantador i diversos filtres per eliminar-ne les impureses i, posteriorment, s’escalfa en unes olles d’acer inoxidable perquè es concentri per evaporació. El combustible de la caldera és el residu sec de la molta de la canya.

Quan el sucre es converteix en melassa, s’extreu de l’olla calenta i es bat en fred perquè es cristal·litzi definitivament. Posteriorment es tamisa i s’envasa. El resultat és una panela sense polvoritzar, és a dir, granulada fina.

Oxfam Intermón fa més de 25 anys que dedica esforços a la comercialització de productes de comerç just, i ha establert unes bases d’igualtat i transparència en les relacions de treball que permeten millorar les condicions de vida de les famílies productores. No obstant això, aquesta és la primera vegada que Oxfam Intermón du a terme una aliança similar.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Aliança inèdita amb Oxfam Intermón

Veritas i Oxfam Intermón s'uneixen per desenvolupar una gamma de...

  • Ara a Veritas

Cookies de kale i xocolata

Aquestes saludables cookies de kale i xocolata s’elaboren amb farina...