Consells

Com triar la teva activitat esportiva

Fer exerci és fonamental per a la salut, però cal triar bé la activitat esportiva més adequada en funció de l’edat, l’estat física i, per descomptat, les preferències personals. Com triar la teva activitat esportiva - Consells per a esportistes - Veritas

Com triar la teva activitat esportiva

A l’hora de triar l’activitat física pensa en la teva personalitat: si ets tranquil, el pilates o el ioga seran perfectes; en cas d’avorrir-te ràpid, escull el ball o l’aeròbic; i si et consideres competitiu, busca una opció que requereixi esforç i intensitat. Finalment, també has de considerar les teves necessitats (el càrdio és bo per perdre pes i el ioga i els estiraments ajuden a alliberar l’estrès).

Exercici cardiovascular

Bicicleta, córrer… Aquest tipus d’esport és idea per millorar el funcionament del cor i l’aparell respiratori, al mateix temps que enforteixes el sistema immunitari. Igualment, prevé malalties com la diabetis o el colesterol alt.

Resistència i força muscular

Crossfit, body pump, circuits d’aparells… Inclouen exercicis de poca durada (però molt intensos) que enforteixen els músculs, els lligameents i els ossos. Els experts recomanen aprendre primer la tècnica i després començar a practicar sessions de baixa intensitat per anar apujant el nivell gradualment.

Tonificació i flexibilitat

Consiteix en la realització de circuits d’exercicis específics que es fan sota guia d’un monitor. Enforteixen la coordinació i l’estat de les articulacions. Descobreix altres recomanacions per a esportistes.

Contingut relacionat

  • Consells

Fer esport per guanyar salut

Fer esport regularment i seguir una dieta rica en fibra és...

  • Consells

El ioga i la vida

Les postures de ioga són només una petita part del...

  • Consells

5 consells sobre alimentació i esport

Consells sobre alimentació i esport, més enllà de seguir una...