Ara a Veritas

Agricultura vertical, sostenible i social

A Veritas apostem per un model d’agricultura vertical, sostenible i social. Per aquest motiu, incorporem a l’oferta dels nostres supermercats les verdures de Groots, una iniciativa que conrea plantes amb un sistema d’agricultura vertical totalment innovador. A més, també hem habilitat un hort vertical Groots a la botiga de Via Laietana de Barcelona.

Alfàbrega conreada en un hort vertical - Groots

Groots, la revolució del verd

Groots és una start-up que es dedica a conrear plantes aromàtiques i verdures a través de l’agricultura vertical, un sistema totalment revolucionari amb el qual les plantes creixen només amb aigua, un substrat orgànic de fibra de coco, llums led i nutrients. No necessiten ni terra ni llum solar; per tant, poden créixer en espais urbans i tancats, a molt pocs quilòmetres del punt de consum. A més, aquest sistema és totalment sostenible, ja que permet estalviar un 90% d’aigua i conrear en menys espai, així com evitar la desforestació dels boscos i la degradació del sòl. Aquest tipus d’agricultura, com que no depèn del clima, ofereix productes frescos durant totes les èpoques de l’any.

Agricultura vertical - Groots
Granja de Groots

Kale i pack choi Groots als supermercats Veritas

Els vegetals conreats amb el sistema de Groots neixen de llavors ecològiques i no contenen ni pesticides ni productes químics. Creixen i es desenvolupen en un entorn controlat amb condicions ideals de llum, temperatura i humitat. Per això, als supermercats Veritas podràs trobar verdures Groots com la kale i el pack choi.

La kale

La kale és un superaliment que pertany a la família de les cols, de fulles verdes i carnoses. Té un alt percentatge en proteïnes i les seves fulles són un autèntic concentrat de minerals i vitamines.

El pack choi

El pack choi, o també anomenat col xinesa, és una planta que pertany al grup de les crucíferes, entre les quals hi ha verdures com el bròcoli, la coliflor o la col de cabdell. Les fulles baby es poden menjar crues o cuites i, com que és de la família de les cols, conté molta aigua i fibra, i és molt fàcil de digerir.

Pack Choi - Groots
Kale Groots

Agricultura vertical a Veritas

A més, a la nostra botiga de Via Laietana de Barcelona hem instal·lat un hort vertical, on es replica el sistema d’agricultura utilitzat per Groots i es conreen les plantes al mateix supermercat. D’aquesta manera, pots obtenir verdures fresques i plantes aromàtiques que han nascut i crescut a la nostra botiga: una solució agrícola totalment revolucionària.


Hort vertical botiga Via Laietana - A prop - Veritas

Hort vertical botiga Via Laietana - General - Veritas
Hort vertical botiga Via Laietana - Detall - Veritas

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

A Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat

Més enllà de proveir les llars amb productes saludables i...